تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۷ مهر ۱۴۰۲

 بررسی وضعیت بازار گوشی در ایران

 امروزه همراه با رشد پر سرعت تکنولوژی، شاهد افزایش روزافزون گوشی‌های هوشمند با مدل‌ها و کیفیت‌های متفاوت در جهان هستیم. این گجت‌های کاربردی امروزه بخش بزرگی از وقت و زندگی انسان‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و بدون وجود آن‌ها، زندگی سخت و حوصله سر برخواهد بود.

 بررسی وضعیت بازار گوشی در ایران

رویداد۲۴ گوشی‌های هوشمند به دلیل قیمت بالا، به‌صورت دست‌دوم و کارکرده نیز در بازار عرضه می‌شوند تا باتوجه‌به قیمت بالای گوشی‌های نو، مصرف‌کنندگان در صورت نداشتن نقدینگی لازم، بتوانند از نمونه‌های دست‌دوم این محصول استفاده کنند. اما وضعیت بازار موبایل در ایران و جهان چگونه است؟ در این مطلب که گزارشی از گارانتی آروند است، به بررسی آن می‌پردازیم.

 وضعیت بازار گوشی

 در این مقاله قصد داریم تصویری جامع از بازار فروش گوشی موبایل در ایران و جهان، بررسی وضعیت گارانتی و از همه مهم‌تر قیمت انواع گوشی‌های هوشمند، و در راس آن‌ها، اپل بپردازیم. در تهیه این گزارش به سراغ یکی از معتبرترین مراکز گارانتی و تعمیر گوشی‌های هوشمند به نام گارانتی آروند می‌رویم. بر اساس داده‌های این مجموعۀ بزرگ، اطلاعاتی در راستای تحلیل آینده و اتخاذ سیاست‌های تطبیقی و راهگشا در شرایط متلاطم بازار را به شما همراهان گرامی ارائه می‌کنیم.

 همان‌طور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین عواملی که به طور مستقیم بر وضعیت بازار موبایل در ایران و حتی در سطح جهانی تأثیر می‌گذارد، در صد خرابی آن‌ها است. در واقع هرچه گوشی‌ها از کیفیت کمتر و درصد خرابی بیشتری برخوردار باشند، بازار فروش گوشی موبایل نیز رونق بیشتری پیدا می‌کند و درصد فروش بالاتر می‌رود.

 ضمن اینکه با افزایش قیمت ارز، روزبه‌روز شاهد بالارفتن قیمت انواع گوشی‌های هوشمند در بازار هستیم. طبق آخرین داده‌ها و اطلاعات به‌دست‌آمده تا به امروز در مورد درصد خرابی و تعمیر گوشی‌های اپل در مقایسه با گوشی‌های اندروید کمتر بوده است. بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده درصد خرابی گوشی‌های اندروید ۱۸.۹ درصد اعلام شده درحالی‌که این آمار در گوشی‌های هوشمند ios به ۱۵.۲ درصد می‌رسد.

 بررسی وضعیت بازار گوشی در ایران

 برندهای مختلف گوشی‌های هوشمند و سهم آن‌ها در بازار

 گوشی‌های هوشمند محصولاتی هستند که امروزه افراد با سنین متفاوت از آن‌ها استفاده می‌کنند و بی‌شک جزو جدایی نشدنی از زندگی انسان‌ها شده‌اند. این گجت‌های فوق‌العاده پرمصرف، امروزه توسط برندهای مختلفی در دنیا تولید و ارائه می‌شوند که از جمله مطرح‌ترین آن‌ها می‌توان به اپل، سامسونگ، هوآوی، شیائومی و... اشاره کرد.

 بر اساس آمار و اطلاعات به‌دست‌آمده گوشی‌های اپل و سامسونگ از نظر سهم فروش تقریباً با یکدیگر برابرند. اما ازآن‌جهت که این میزان سهم بر اساس ارزش فروخته شده محاسبه می‌شود و نه تعداد، و باتوجه‌به اینکه گوشی‌های اپل قیمت بالایی دارند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که قطعاً گوشی‌های سامسونگ تعداد بیشتری به فروش رسیده‌اند.

 پس از سقوط برند هوآوی از سال ۲۰۲۰، برند شیائومی توانست پس از اپل و سامسونگ جایگاه مناسبی را در بازار فروش گوشی به خود اختصاص دهد. اما به‌طورکلی در میان برندهای مختلف و وضعیت بازار موبایل در بازار، تلفن همراه اپل و سامسونگ رقابت تنگاتنگی را بازار جهانی گوشی در پیش گرفته‌اند.

 وضعیت بازار گوشی در ایران

بر اساس آمارها و اطلاعات به‌دست‌آمده توسط واردکنندگان انواع موبایل، از آغاز فروردین ۱۴۰۰ تا ابتدای اسفند ۱۴۰۰، سامسونگ بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص داده است. به‌طورکلی بیش از ۵۰ درصد گوشی‌های وارد شده به کشور محصولات کمپانی سامسونگ هستند.

در حالت کلی برند اپل، تنها سهم بسیار کوچکی از بازار موبایل ایران را به خود اختصاص داده است. البته این موضوع بر اساس تعداد گوشی‌های وارداتی بررسی شده است؛ چراکه از نظر ارزش مادی گوشی‌های وارداتی، محصولات برند پرآوازه اپل به دلیل قیمت فوق‌العاده بالایی که دارند، سهم قابل‌ملاحظه‌ای را در وضعیت بازار موبایل ایران به دست گرفته‌اند.

جالب است بدانید که طبق نظرسنجی موبونیوز، بیش از ۵۰ درصد افراد اظهار کرده‌اند که اگر می‌توانستند برند تلفن همراه خود را عوض کنند، قطعاً به سراغ اپل می‌روند. در واقع نبود شرایط اقتصادی مناسب، باعث شده تا دوستداران این برند معتبر و شناخته شده، نتوانند به آرزوی خود برسند و به همان برندهای سامسونگ، شیائومی و... راضی باشند.

 طبق اطلاعات به دست آماده در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۸۲۸۰۰۰۰ دستگاه تلفن همراه از برندهای مختلف به ارزش ۴۳۰۰ میلیون دلار وارد بازار ایران شده است. در سال ۱۴۰۱ این میزان به عدد ۱۴۳۱۵۰۰۰ دستگاه به ارزش ۳۲۱۷ میلیون دلار می‌رسد.

 همچنین در سال جاری ۴۸۲۱۰۰۰ دستگاه تلفن همراه از برندهای مختلف به ارزش ۱۰۵۳ میلیون دلار وارد بازار موبایل ایران شده است. در این میان سهم برند سامسونگ در سال ۱۴۰۰ میزان ۸۷۱۰۰۰۰ دستگاه به ارزش ۱۷۸۷ میلیون دلار بوده و سهم اپل ۱۰۳۰۰۰۰ دستگاه به ارزش ۱۳۵۳ میلیون دلار بوده است.

 بررسی وضعیت بازار گوشی در ایران

 مهم‌ترین علل خرابی گوشی

 یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث افزایش رونق بازار گوشی در سطح کشور یا حتی جهانی می‌شود، درصد خرابی گوشی‌های موبایل است. همه ما طبیعتاً پس از خراب‌شدن تلفن هوشمند خود به دنبال خرید یک گوشی جدید هستیم و معمولاً سعی می‌کنیم برای تجربه بهتر به سراغ برندهای محبوب و باکیفیت‌تر برویم.

 در این بخش قصد داریم علل خرابی گوشی‌های تولید شده توسط برندهای مختلف را طی یک بازه زمانی مشخص مورد بررسی قرار دهیم. طبق اطلاعات و آمارهای به دست آمد، میزان ۶۰ درصد از سهم بازار فروش گوشی در آمریکا متعلق به برند اپل است.

آمارها نشان داده است که به طور سالانه ۵۷۶۱ دستگاه گوشی هوشمند در آمریکا شکسته می‌شود و باتوجه‌به سهم بالای اپل در بازار آمریکا، می‌توان گفت تعداد زیادی از این گوشی‌ها از برند اپل هستند. طبق اطلاعات به‌دست‌آمده، بیش از نیمی از افراد سعی می‌کنند با گوشی‌های شکسته خود، به زندگی و کار ادامه دهند و برخی دیگر سعی می‌کنند به‌جای پرداخت هزینه تعمیر، گوشی‌های جدید تهیه کنند.

 اما باتوجه‌به بالابودن هزینه خرید گوشی جدید در ایران، بسیاری از افراد سعی می‌کنند از گزینه تعمیر گوشی استفاده کنند. علل خرابی گوشی‌های هوشمند در آمریکا به مواردی نظیر شکستن صفحه‌نمایش، خیس شدن، مشکلات باتری، ایراد دکمه‌ها و مشکلات آنتن‌دهی مربوط می‌شود.

 حال‌آنکه طبق اطلاعات و داده‌های ارائه شده توسط مجموعه معتبر گارانتی آروند، علل خرابی گوشی‌های هوشمند در ایران به عواملی نظیر مشکلات نرم‌افزاری به میزان ۸ درصد، تعویض باتری ۴۰ درصد، تعویض ال‌سی‌دی و گلس ۱۹ درصد، تعمیر برد دستگاه ۱۲ درصد، مشکل شارژشدن ۵ درصد، میکروفون ۱ درصد، سایر مشکلات ۱۱ درصد، اسپیکر ۱ درصد و دوربین ۳ درصد معرفی شده است.

 بر اساس آمارهای مجموعه گارانتی آروند در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ درصد از گوشی‌های پذیرفته شده توسط این شرکت به هیچ عنوان قابل‌تعمیر نبوده‌اند. عدم وجود قطعه خراب، سوختن بیش باند و دستکاری بیش از حد توسط تعمیرکار دیگر، از مهم‌ترین عوامل غیرقابل‌تعمیر بودن گوشی‌های هوشمند اعلام شده‌اند.

 باتوجه‌به این موضوع توصیه می‌شود داشتن گارانتی برای محصولات اپل امری ضروری است. اما به دلیل اینکه گارانتی خود اپل برای گوشی‌ها اعمال نمی‌شود، داشتن گارانتی Apple care و بیمه یا پوشش ضمانت تکمیلی apple care + آن هم با پرداخت هزینه، برای کاربران مناسب‌تر است.

 

 نتیجه‌گیری

 گوشی‌های هوشمند از جمله محصولات بسیار کاربردی هستند که امروزه به طور گسترده‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرند. این گجت‌های جذاب توسط کمپانی‌های مختلف و تحت عنوان برندهای مختلف در بازار عرضه می‌شوند. در بررسی وضعیت بازار موبایل، در میان تمام برندها اپل و سامسونگ جزو پرفروش‌ترین‌ها به شمار می‌روند. اما باتوجه‌به افزایش قیمت چشمگیر این محصولات، اکثر افراد به دنبال نمونه‌های دست‌دوم می‌روند و یا با تعمیر گوشی، سعی بر استفاده مجدد از آن دارند. این موضوع بازار فروش و تعمیرات گوشی‌های دست‌دوم را با رونق چشمگیری مواجه کرده است.

 

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: گوشی هوشمند
نظرات شما